والدینی که نسبت به دانش، اصول و فنون فرزندپروری آگاهی دارند، زندگی خانوادگی همراه با آرامش، صمیمیت و بدون دردسر را تجربه میکنند. والدین، به ویژه کودکان با نیازهای ویژه، مانند والدینی که کودکان با اختلال یادگیری و یا کم توجهی و یا بیش فعالی دارند تربیت کودک را کاری سخت و طاقت فرسا میدانند. والدینی که با نوجوانانی که با بحران هویت روبرو هستند، نیز شرایط سختی را میگذرانند. برخی از آنها خود را قربانی شرایط میدانند، گروهی احساس گناه میکنند و اعتقاد دارند که والدین آگاهی نبوده و نتوانستند فرزندان شایستهای تربیت کنند. گرچه امروزه اطلاعاتی زیادی در اینترنت در مورد آگاهسازی والدین نسبت به چگونگی تربیت کودک، چگونگی روبرو شدن با بحران نوجوانی و یا کودکان با نیازهای ویژه وجود دارد، ولی تشخیص اینکه کدام اطلاعات معتبر است کار مشکلی است. از طرف دیگر بسیاری از والدین پرمشغله، فرصت جستجو و دستیابی به این اطلاعات را ندارند. برای آگاهسازی والدین و نیز کمک به فرزندپروری مثبت خدمات زیر ارائه میشود:
در کارگاههای فرزندپروری و تربیت کودک، در وقت والدین صرفهجویی شده، دیدگاههای تخصصی صاحبنظران و تجربههای موجود با شیوههای قابل درک و با استفاده از داستان و معرفی کتابهای مرتبط مطرح میشود. بحث و تبادل نظر و اشتراک تجربههای والدین شرکت کننده، اطلاعات با ارزشی را در اختیار آنها میگذارد. این کارگاهها موضوعهای کلی مانند تربیت فرزند، شناخت کودک و یا نوجوان را در بر میگیرد و یا اینکه به مشکلات خاص کودک و یا نوجوان مانند افسردگی یا اعتمادبهنفس پایین در کودکان و نوجوانان، چگونگی تربیت فرزندانی مستقل و یا چگونگی پرورش تفکر در آنها اختصاص دارد. به طور معمول کارگاهها به صورت عملی برگزار میشود و تحلیل داستان، خوانش کتابهای مرتبط و آگاهی بخش، نقش بازی کردن، شیوههای کسب آرامش در موقعیت خاص بحرانی و تصمیمگیری منطقی و عقلانی را در بر میگیرد.
افزون بر برگزاری کارگاه برای والدین، مشاورههایی در مورد داستان و کتابهای مفید برای کنترل خود، کسب آرامش، فراگیری فنون فرزندپروری و داستانهای مناسب برای کاهش مشکلات فکری و رفتاری کودکان در اختیار علاقمندان قرار میگیرد.
این گروهها تشکیل شده از از والدینی که فرزندانی با مشکلات فکری و رفتاری مشابه دارند. والدین با طرح مشکلات خود با تجربههای یکدیگر آشنا میشوند و با کمک تسهیلگر راههای برون رفت از آنها را بررسی و ارزیابی میکنند. این شیوه طرح مشکل، میتواند والدین را با چیستی مشکل آشنا کند و به آنها کمک میکند راههای روبرو شدن با آن را شناسایی و انتخاب کنند. به طور معمول اعضاء گروه از هم میآموزند و با طرح مشکلات مشابه و بررسی راه حلهای ممکن آرامش مییابند.
درج دیدگاه