زمان: 17 مهر 1396

مکان:
کتابخانۀ بهزیستن

مدرس:
دکتر مهری پریرخ با همکاری بهار قادری و زینب رفاهی کُمساری

کارگاه «کتاب درمانی و کاربردهای آن: هویت و اعتماد به نفس» که بخشی از کارگاه‌های کتاب درمانی است به تدریس دکتر مهری پریرخ با همکاری بهار قادری و زینب رفاهی کمساری به مسألۀ اعتماد به نفس و شکل‌گیری هویت می‌پردازد، اعتماد به نفس مناسب در کودک می‌تواند موجب استقلال، علاقه به روابط اجتماعی، احساس خوشحالی از موفقیت دیگران، مسئولیت‌پذیری، علاقه به کمک به دیگران، آمادگی برای هر نوع چالش جدید، توانایی بالاتر در بروز احساسات و امید به آینده شود و برعکس اعتماد نفس ضعیف می‌تواند عواقب ناراحت‌کننده‌ای برای کودک و حتی خانواده‌اش داشته باشد زیرا موجب مشکلاتی از جمله احساس بی‌کفایتی، بی‌علاقگی به تلاش و کار جدید، بی‌علاقگی به ارتباط با دیگران، وحشت از شکست و احساس ناتوانی و ناامیدی می‌شود؛ بنابراین برگزاری چنین برنامه‌هایی جهت آگاهی والدین و مربیان ضروری است.

امروزه بزرگ‌ترها در خانواده و مدرسه، بدون آگاهی کافی اعتماد به نفس کودک و نوجوانشان را به خطر می‌اندازند. آن‌ها با مقایسه کردن کودکان با یکدیگر، جلوگیری از دادن مسئولیت به آن‌ها با توجیه کم‌سن بودن کودک، تمرکز بر درس و نگرانی از اشتباه فرزندانشان، مانع کسب تجربۀ کودک و نوجوان و کشف توانمندی‌هایش می‌شوند. آگاهی از فنون پرورش کودک و نوجوان، تضمینی است برای برخورداری از نسلی توانمند و سعادتمند.

نصیحت و آموزش مستقیم کم‌ترین تأثیر را در نسلی که به راحتی می‌تواند اطلاعات لازم را از بسترهای مختلف فضای مجازی کسب کند، دارد. داستان ابزاری است که ضمن آموزش غیرمستقیم، می‌تواند باعث لذت کودک و نوجوان نیز بشود که پذیرش راحت‌تر او را در پی خواهد داشت. سری کارگاه‌های «کتاب درمانی و کاربردهای آن» با هدف آشنا‌سازی کسانی که با کودک و نوجوان کار می‌کنند با نظریه‌ها، فنون و ابزارهای کاهش مشکلات کودک با کمک داستان طراحی شد. این کارگاه‌ها می‌توانند به مشکلات مختلف کودک و نوجوان بپردازند. کارگاه «کتاب درمانی و کاربردهای آن: هویت و اعتماد به نفس»، به بحث با والدین، مربیان و معلمان دربارۀ اهمیت پی بردن کودک و نوجوان به هویت خود می‌پردازد و ارتباط بین موردپذیرش بودن هویت اجتماعی و فرهنگی کودک و نوجوان و اعتماد به نفس او را وامی‌کاود. پس از بحث‌های نظری گفته‌شده، در این کارگاه داستان‌هایی به شرکت‌کنندگان معرفی شد که این موضوع‌ها را هدف قرار می‌دهند و روش‌های کار با کودک برای داستان‌خوانی، بحث دربارۀ داستان و برخی از فعالیت‌های پس از داستان‌خوانی تمرین شد.

برای آگاهی بیش‌تر دربارۀ این مجموعه کارگاه می‌توانید به کارگاه «کتاب‌درمانی و کاربردهای آن: حس ارزشمندی و مفید بودن» و هم‌چنین کارگاه «کتاب‌درمانی و کاربردهای آن: سوگ و اندوه» مراجعه کنید.