زمان: 8 آبان 1396
مکان: کتابخانۀ بهزیستن
مدرس: دکتر مهری پریرخ با همکاری بهار قادری و زینب رفاهی کُمساری
کارگاه «کتاب درمانی و کاربرهای آن: سوگ و اندوه» یکی از سلسله کارگاههای کتابدرمانی و کاربردهای آن است که به سوگواری و حس فقدان در کودک و نوجوان میپردازد. در این کارگاه که در تاریخ 8 آبان 1396 برگزار شد، دکتر مهری پریرخ، بهار قادری و زینب رفاهی کمساری دربارۀ مراحل سوگ، روشهای برخورد با آن و نمونههای حالتهای روحی مختلف در کودکان و نوجوانان صحبت کردند.
کودک و نوجوان با از دست دادن هر آنچه برایش عزیز است (از جمله عروسک، حیوان خانگی یا یکی از بستگان) دچار اندوه میشود. همراهی و همدلی با کودکی که چنین غم جانکاهی را تجربه میکند کمک مؤثری است تا دوران سوگ خود را به شیوۀ بهتری سپری کند و به زندگی عادی بازگردد. بیتوجهی به حالتها و وضعیت روحی کودک و نوجوانی که گرفتار حس فقدان است، میتواند این دوران سخت را طولانیتر از معمول کند و در نتیجه پیامدهای روحی و روانیای مانند پرخاشگری، گوشهگیری، افسردگی و حتی پیامدهای جسمیای مثل اختلالهای گوارشی، سردرد و… داشته باشد.
کارگاه «کتاب درمانی و کاربردهای آن: سوگ و اندوه» کمک میکند کسانی که با کودک و نوجوان داغدیده کار میکنند آشنایی بیشتری با این مفهوم داشته باشند و روشهای برخورد با آن را دریابند، چرا که ضروری است نزدیکان، مشاوران و راهنمایان به صورت اصولیتر با مفاهیم اصلی آشنا باشند تا مسیر را راحتتر و با سلامت بیشتر طی کنند، شرکتکنندگان در طول این کارگاه با حالتهای روحی کودکی که اندوه سوگ دارد آشنا میشوند، مراحل سوگ را میشناسند و راه و روشهای برونرفت از این دوران را میآموزند، همچنین مربیان کارگاه کتابهای داستانی که در آنها تجربههای سوگ و فقدان دیده میشود را معرفی میکنند تا شرکتکنندگان مراحل مختلف سوگواری را در روایتها ببینند و خود به طور مستقیم درک کنند که اهمیت استفاده از داستانهای مرتبط با این دوران بحرانی چهقدر است و جهت سرعت گرفتن درمان کودک و نوجوان آگاه شوند زیرا خوانندگان کودک و نوجوان با شروع یک داستان میتوانند با شخصیت اصلی داستان که تجربۀ سوگواری دارد، همراه شوند و مسیر او را برای درمان و حل بحران خود در زندگی حقیقی بازنمایی و استفاده کنند.
برای آگاهی بیشتر دربارۀ این مجموعه کارگاه میتوانید به کارگاه «کتابدرمانی و کاربردهای آن: حس ارزشمندی و مفید بودن» و همچنین کارگاه «کتابدرمانی و کاربردهای آن: هویت و اعتماد به نفس» مراجعه کنید.
درج دیدگاه